Dårlig lyd

29.06.2019

Når jeg lytter til mine egne optagelser, så lyder det som om det er optaget gennem en gammel konservesdåse.
PS) Hvorfor skal man vedhæfte et billede?

Ja, hvorfor er lyden så dårlig?

#53
01.07.2019

Jeg har optaget lyde som lyder fremragende på min telefon, men som knap nok kan genkendes i Lyden af Danmark. Har lyttet til måske 40 lyde indtil videre, hvoraf den bedste er én der spiser et æble. Fugle lyder forfærdelige og min optagelse af et gadeorkester på Nørrebro i Kbh er forvrænget af Pommern til. What's the point?

Kære begge

#54
15.07.2019

Der kan være ret store forskelle på de forskellige smartphones mikrofoner. Mange er fx indrettet til at opfange lyde inden for en mere eller mindre smal ”kegle”, som rækker ud fra mikrofonen og ud i rummet, hvor munden normalt vil befinde sig. Det er med til at mindske risikoen for, at uvedkommende støj skal overdøve ordene. Desuden er der software, som er med til at fremhæve mennesketale på bekostning af støj.

Men især er der forskel på, hvor god en opløsning, vi kan opnå med de forskellige kombinationer af smartphone, mikrofon og browser, og her er der mange kombinationsmuligheder. Lydene, der skal optages, skal omsættes til digitale signaler i smartphonen, og det sker ved at bryde lydsvingninger op i bits. Flere bits betyder en bedre opløsning, og derfor bedre lyd. Eller på engelsk: jo højere ”sampling rate”, jo bedre.

Endelig kan der være rent fysiske forhold i det område, man befinder sig i under optagelsen, men det er nok sjældent tilfældet for udendørsoptagelser.

Det er svært at analysere lydoptagelser af meget forskellig kvalitet, men det er netop en af de udfordringer, som Lyden af Danmark forsøger at tage op for at kunne udvikle bedre værktøjer til beskrivelsen af vores lydgeografi.

Og nu til PS'et. Hvis du tænker på billeder til hver optagelse, så er det en stor hjælp, når vi laver lydanalyserne. På den måde kan vi ret hurtigt danne os et indtryk af de lokale miljøer uden lange beskrivelser. Og i øvrigt er det ikke et krav, at man vedhæfter et foto, man kan godt lade være.

Hvis du tænker på billeder til forummet, så er billedet ment som et element der skal skabe overblik over forskellige kategorier. Der hvor du har spurgt, vil vi i virkeligheden gerne have jer brugere til selv at lave overordnede kategorier, hvorunder man kan stille sit spørgsmål.

Med venlig hilsen Jørn Madsen, Center for Makroøkologi, Evolution og Klima

Fiks lille mikrofon til smartphone

#70
27.08.2019

Jeg har stor fornøjelse af denne her  ...

God lille mikrofon

#78
13.02.2020

Denne minimikrofon fra joyo og også fin.

99 kr. 

Lille mikrofon

#80
17.02.2020

Lille fiks mikrofon 

Log ind for at kommentere. Læs mere om retningslinjer og forumregler